Promotie / degradatie HS1

Afgelopen zaterdag op 20 april mochten de mannen van HS1 zich “onverwachts” opmaken om p/d wedstrijden te spelen, doordat NOVO zich terug trok, om toch nog naar de 3e divisie te promoveren in Diemen.  Ze zaten in een poule met  Madjoe HS2 en Vives HS2. 1e wedstrijd moest HS1 Aspasia tegen Madjoe HS2 spelen. Deze speelde in de 3e divisie dus gelijk volle bak! Aspasia kreeg geen grip op Madjoe en kwamen niet lekker aan hun eigen spelletje spelen toe. Het werd erg zoeken naar de gaten en lange rally’s die net niet de kant van Aspasia op vielen. De 1e set werd verloren met 14-25. De 2e set kwam Aspasia in hun kracht en werden en lekkere service series neergezet en Madjoe kreeg het moeilijk. De 2e set werd knap binnen gehaald door de mannen van Aspasia met 22-25. De p/d wedstrijden worden in best off 3 gespeeld dus een 3e beslissende set tot de 15 punten moest gespeeld worden. Het werd een gelijk opgaande strijd met veel fysieke kracht erin. Tot Aspasia 13-11 voor stond… door wat verwarring en een tegenstander die bij de  scheidsrechter begon te zeuren werd een door Aspasia verkeerde service speler geserveerd en vervolgens liep deze 3e set op een sof uit… de 3e set werd helaas verloren met 15-13.

Gelijk door naar de volgende poule wedstrijd tegen Vives. De mannen van Aspasia moeten zich de 1e set nog opladen. Er werden veel  fouten gemaakt aan beide kanten… veel ballen uit en services die niet liepen. Aspasia trok aan het kortste eind de 1e set en verloor deze met 21-25. De 2e set werd een heel andere wedstrijd… veel mooie variatie aanvallen en monster blocks… en deze werd gewonnen door Aspasia met 25-20. We konden ons opmaken voor een 3e set. Dit werd een gelijk opgaande strijd met mooi volleybal. Er werd goed gespeeld, maar de Aspasia-mannen trokken net aan het kortste eind… 14-16 verloren. Helaas geen promotie voor HS1, maar handhaving. Dit waren de laatste wedstrijden van het seizoen van HS1 en in het bijzonder de laatste wedstrijd van Marijn omdat deze gaat stoppen. Marijn bedankt voor de fijne setjes en hopen je in de toekomst nog te zien.