Trainingen Gymnastiek

Peuters en kleuters

Peuters/kleuters Een vroeg begin is het halve werk Peuters en kleuters leren bij GVV-Aspasia op spelenderwijs bewegen, zoals klimmen en klauteren, balanceren, springen etc. De les bestaat meestal uit een circuit van hindernissen opgebouwd met allerlei toestellen en materialen, met als afsluiting een leerzaam, leuk en sportief spelletje. Tijdens de peuter- en kleuterlessen wordt het nijntje Beweegdiploma aangeboden. Dit is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. De kleinsten van de vereniging kunnen daarmee een mooi Nijntje Beweegdiploma verdienen! Dit kan al vanaf de leeftijd van 2,5 jaar.

Gymen voor elke leeftijd

Meisjes gymlessen Voor elke leeftijd en alle meiden De gymlessen worden verzorgd in de Cirkel in Hazerswoude. De gymmeiden zijn onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Zie hiervoor het lesrooster! In de lessen leren de jongste meiden spelenderwijs kennis maken met de verschillende gymvormen zoals rollen, duikelen, springen, balanceren, zwaaien etc. Dit wordt gedaan op verschillende gymtoestellen. Hoe ouder de meiden worden, hoe meer er geoefend wordt met turnelementen zoals de handstand, radslag, arabier of zelfs de salto. Tijdens de jaarlijkse onderlinge wedstrijden kunnen de gymmeiden hun vaardigheden laten zien.

Jump 4 Fun en Freerunning

JUMP 4 FUN & Freerun Van A naar B op de gaafste manier Wat houdt Jump 4 fun! in? Het is bedoeld voor stoere jongens en meiden (6 tm 9 jaar) die graag willen freerunnen, springen, rennen en van verschillende spellen houden. Freerunnen is een sport waarbij je probeer de snelste weg te vinden van A naar B. Je leert improviseren om zo snel en effectief mogelijk obstakels te passeren. Bij Freerunnen gaat het niet meer om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te gaan, maar meer om de creativiteit tijdens de bewegingen. In de lessen leer je verschillende technieken aan. Deze technieken zorgen ervoor dat jij je vrij kunt bewegen langs, over, onder of door de obstakels die wij in de gymzaal voor je op hebben gezet. En dat maakt deze sport zo gaaf! De Freerunles is voor jongens en meiden vanaf 10 jaar. Kijk voor de exacte lestijden onder bij het lesrooster.

Conditietraining voor volwassenen

Conditietraining Op muziek voor volwassenen Samen sporten op muziek is een leuke manier om je conditie te verbeteren. Bewegen is belangrijk en gezond. Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen op muziek uit te voeren. Door regelmatig lessen te volgen wordt je algehele conditie, coördinatie en uithoudingsvermogen verbeterd, spieren versterkt en je wordt je bewust van je houding. De les start met een warming up. Daarna wordt je uithoudingsvermogen getraind door simpele combinaties die voor iedereen op eigen niveau kunnen worden uitgevoerd. Vervolgens worden er veel spierversterkende oefeningen gedaan voor buik, billen, benen en rug, afgewisseld door stretchoefeningen. De les wordt afgesloten met een cooling down, zodat afvalstoffen uit de spieren goed worden afgevoerd en je ontspannen en voldaan de les eindigt.

Turnselectie

The best of the best. Bij GVV-Aspasia hebben we een turnselectie van ongeveer 20 meiden. Ze trainen 4,5 uur in de week extra. We trainen voornamelijk de sprong, brug, balk en vloer, omdat dit de wedstrijdtoestellen zijn. De meiden hebben gemiddeld 5 wedstrijden per jaar, namelijk de regiowedstrijden, de onderlinge wedstrijden, turncompetities en wedstrijden tussen verenigingen. Uw dochter kan worden geselecteerd om aan deze groep deel te nemen.

Scroll naar boven