Pieken na de kerst?

De winterstop kwam weer aan zijn einde wat betekende dat Aspasia Heren 1 weer de competitie kon hervatten. Het was noodzaak voor Aspasia om gelijk scherp de winterstop uit te gaan om zo nog kans op terugkeer naar de Derde Divisie in mogelijkheid te houden. De tegenstander was bekend voor Aspasia, SKC, een studentenvereniging uit Leiden. Er was in de eerste seizoenshelft namelijk ook al tegen gespeeld en er was toen met 3-1 gewonnen. Het doel was duidelijk, winnen.

In de eerste set kwam Aspasia gelijk niet lekker uit de startblokken en keek al snel tegen een achterstand aan. Hoe Aspasia het ook wende of keerde, ze kwamen maar niet voorbij SKC door voornamelijk eigen fouten ondanks de glimpen van het spel voor de winterstop. De eerste set eindigde hierdoor in een 25-20 nederlaag.

De tweede set werd beter begonnen en er werd meer initiatief getoond om deze set te kunnen winnen en Aspasia stond al snel voor. Hoe langer de set duurde des te beter ook SKC ging spelen waardoor SKC toch weer de overhand kreeg en de set wist te winnen met 25-21.

Voor de derde set gold hetzelfde. Aspasia liet op sommige momenten weer een glimp van zichzelf zien met mooie acties maar het gebrek aan ritme door de winterstop brak toch Aspasia op en SKC kwam tot een overwinning in de derde set met 25-20.

Om toch niet met lege handen terug naar Koudekerk te gaan kwam Bas, de coach, met een preek om de jongens weer tot het uiterste te stimuleren en de set te pakken tegen, wat er voor de wedstrijd uitzag als een te kloppen team, SKC en zo gezichtsverlies te voorkomen. Aspasia pakte direct het initiatief en kwam toen op een voorsprong van 18-23 en de set leek binnen maar er kwam ineens een heel goede service aan de kant van SKC waardoor dat SKC weer terugbracht naar 23-23. Aspasia wilden alleen koste wat het kost de laatste set binnen halen dat uiteindelijk na heel wat moeite lukte. De set werd 24-26 gewonnen waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 verlies voor Aspasia.