Dosko HS 1 – Aspasia HS 1

Na een leuke pot in Rijswijk gingen we met volle moed naar het boerendorpje Stolwijk, om even de beker ronde te spelen. Maandagavond iets rustiger getraind, om dinsdagavond te kunnen knallen. Met 1 spelverdelers en 2 midden mannen gingen we proberen om door deze beker ronde te komen. Dosko speelt 3e divisie en staat onderaan in hun competitie. Dus het zal een spannende wedstrijd worden.

Het ging gelijk op in de eerste set. Maar op een gegeven moment liep de service pass niet zo goed meer en kwamen we op achterstand. Maar Arie die serveerde het weer goed en we stonden weer gelijk. Na wat foutjes van beiden kanten trok Dosko toch de set binnen met 26-24. Jammer maar de volgende set waren we gebrand om die te winnen.

We kwamen gelijk al op 5-0 achterstand, dus besloot Bas om een time-out aan te vragen. Met wat nieuwe aanwijzingen in de pass probeerde we ons weer terug te vechten. We wonnen deze set alsnog met 25-18.

In de 3e set hadden we de opdracht gekregen van Bas om meer variatie in de service te brengen. Dus een balletje kort en een diepe bal. De korte ballen hadden veel effect, ze hadden er moeite mee en kon er van hun kant geen goede aanval komen. Maar totdat ze een service serie maken. De pass liep niet goed meer en we kwamen op achterstand. Waardoor we deze set ook verloren.

Het ging allemaal niet gemakkelijk, en de prikballen van hen pakten we niet. Het ging alweer gelijk op en het werd spannend op het einde. Dosko had een groot thuisvoordeel, want het publiek bleef maar zingen. Helaas verliezen wij deze set met 25-23. Maar een hoogtepuntje deze wedstrijd was dat William z’n eerste ace heeft geserveerd voor Aspasia. Maar die o zo mooie ace mocht helaas niet helpen voor de overwinning.

Zaterdag moeten we uit tegen Vollingo, dus sloegen we de training voor woensdagavond over. Tot dan!