Aspasia Heren 1 stijgt ten koste van Vives

Afgelopen vrijdag, 8 november, mocht Aspasia H1 het opnemen tegen Vives H2. Vives, dat met een aantal punten minder ook een aantal plaatsen onder Aspasia staat, was op papier een tegenstander die de mannen moesten kunnen hebben. Helaas heeft Aspasia de reputatie niet de beste potten neer te zetten tegen tegenstanders die niet in de top 3 van de competitie voorkomen.

Gebrand om deze trend te doorbreken werd er begonnen aan de warming-up. Een half inloopnummertje zette de toon, de mannen moesten alle energie vanavond zelf zien te brengen.

Met deze instelling begonnen de mannen krachtig. Een sterke, goed geplaatste service zorgde voor een goede voorsprong. Vives, dat al gauw tegen een grote achterstand in punten aankeek, wist hierdoor geen druk meer uit te oefenen op Aspasia. Een perfecte pass aan de kant van Aspasia zorgde voor mogelijkheden aan het net. Alles kon aangespeeld worden, op het midden scoorde Marcel van Staveren vrijwel elke bal tussen een 3 mans sterk blok door. Resultaat: 25-11.

Onder de 10 houden tijdens de tweede set, een uitdaging. Maar hier schuilt de eerdergenoemde valkuil. Tijdens de tweede set slopen er wat schoonheidsfoutjes in het spel. De druk vanuit de service leek wat weg te vallen. Een aantal tactische time-outs zet de mannen weer gauw op scherp. Gas geven en binnenhalen die set, uiteindelijk wordt de set binnengehaald met een stand van 25-20.

Een derde set, 4-0 is nog steeds haalbaar en iedereen heeft hier ook wel oog voor. De derde set werd begonnen met wat wissels in de opstelling. Never change a winning team? Toch wist Aspasia het eigen spel te spelen tijdens deze set en de druk op Vives blijkt het bezoekende team te groot. De set en winst wordt besloten met een stand van 25-16 voor Aspasia.

De vierde set verloopt rommelig. Aspasia weet niet helemaal in het eigen spel te komen en lijkt de flow een beetje kwijt te zijn. Ook het maximale aantal wissels toegestaan in een set mocht het tij niet doen keren. Vives mocht toch nog met een puntje naar huis met een bevochten stand van 23-25 voor deze set.

Ruimte voor verbetering, maar over het algemeen een sterk en stabiel spel van Aspasia leid tot een eindstand van 3-1. Komende vrijdag 15 november spelen we uit tegen Inter Rijswijk. Onze eerste thuiswedstrijd is 29 november weer. Alle aanmoediging is zeker welkom, tot dan!